Γυαλιά ηλίου και χρώματα φακών

Γυαλιά ηλίου και χρώματα φακών

Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικά είναι τα γυαλιά ηλίου. Ξέρουμε ότι προστατεύουν τα μάτια μας, εμποδίζοντας  τις ακτίνες του ήλιου και βοηθούν στο να διατηρήσουμε καλή όραση. Όμως έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς λειτουργούν οι αποχρώσεις στα γουλιά ηλίου; Φυσικά όχι, αλλά ίσως θα πρέπει να γνωρίζετε. Τα γυαλιά ηλίου κάνουν βασικά τέσσερα πράγματα, εκτός από το να  συνοδεύουν το υπόλοιπο στυλ σας. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ποια είναι αυτά τα πράγματα και πώς γίνονται για να διασφαλίσετε ότι τα γυαλιά σας κάνουν την δουλειά τους.

Όπως ίσως ήδη γνωρίζετε, τα γυαλιά ηλίου παρέχουν προστασία από τις υπεριώδεις ακτίνες του φωτός του ήλιου. Οι ακτίνες UVμπορούν να προκαλέσουν σοβαρές βλάβες στους κερατοειδείς και ένα καλό ζευγάρι γυαλιών θα εμποδίσει το 100% αυτών των ακτινών. Μια προστατευτική επικάλυψη στο εξωτερικό των γυαλιών ηλίου λειτουργεί ως ένα είδος φίλτρου. Ενώ επιτρέπει το φως να περάσει, βοηθά να φιλτράρει τα ραδιενεργά φωτεινά κύματα που μπορούν να οδηγήσουν σε τόσους πολλούς κινδύνους για τα μάτια σας.

Προφανώς ο βασικός σκοπός των γυαλιών ηλίου είναι να παρέχουν προστασία από το έντονο φως. Το έντονο φως του ήλιου μπορεί να σας προκαλέσει στραβώση, μια φυσική αντίδραση στο πάρα πολύ φως που εισέρχεται στα μάτια. Εάν ο στραβισμός δεν παρέχει επαρκή προστασία, μπορεί να συμβεί βλάβη στον κερατοειδή. Αυτό είναι ιδιαίτερα συχνό όταν βρίσκεστε έξω στο χιόνι χωρίς τα γυαλιά σας. Το λευκό του χιονιού αντανακλά και μεγεθύνει την ένταση του φωτός.

Μαύρα γυαλιά ηλίου

Ο χρωματισμός των γυαλιών ηλίου σας θα σας βοηθήσει να καθορίσετε την ποσότητα φωτός στην οποία θα εκτεθούν τα μάτια σας. Καθώς υπάρχουν διαφορετικοί τύποι φωτός, οι διαφορετικές αποχρώσεις των φακών θα προστατεύσουν με διαφορετικό τρόπο τα μάτια σας. Οι γκρι και σχεδόν μαύροι φακοί προσφέρουν τη μέγιστη προστασία από τα έντονα φώτα ενώ αποφεύγουν τη στρέβλωση των περισσότερων χρωμάτων που βλέπετε.

Πολωτικά γυαλιά ηλίου

Ένα άλλο ποιοτικό πλεονέκτημα που προσφέρουν τα γυαλιά ηλίου είναι ότι ,μπορούν να παρέχουν προστασία από την αντανάκλαση. Το νερό και άλλες γυαλιστερές επιφάνειες μπορεί να δημιουργήσουν λάμψη, όπως για παράδειγμα η μεταλλική επιφάνεια ενός αυτοκίνητο που βγαίνει από το πάρκινγκ ακριβώς μπροστά σας. Τα ποιοτικά γυαλιά ηλίου μπορούν να εξαλείψουν εντελώς αυτό το είδος της λάμψης χρησιμοποιώντας την πόλωση.

Τα φωτεινά κύματα δονούνται ακριβώς όπως τα ηχητικά κύματα. Όταν μια ομάδα φωτεινών κυμάτων συναντάται, αλλά ταξιδεύει σε διαφορετικές κατευθύνσεις, δημιουργεί αντανάκλαση. Όταν τυφλώνεστε από την επιφάνεια του νερού ή από το παρμπρίζ ενός άλλου οχήματος, αυτό που βλέπετε είναι μια κυκλοφοριακή συμφόρηση των κυμάτων φωτός. Τα φίλτρα πόλωσης που είναι ενσωματωμένα σε γυαλιά ηλίου αποτελούνται από μόρια που επαναπροσδιορίζουν τα φωτεινά κύματα μεταξύ τους και εξαλείφουν τη λάμψη.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, τα γυαλιά ηλίου μπορούν να εξαλείψουν συγκεκριμένες συχνότητες φωτός. Ορισμένες φωτεινές συχνότητες μπορούν να προκαλέσουν θολή όραση, ενώ άλλες συχνότητες αυξάνουν την αντίθεση μεταξύ των χρωμάτων. Η επιλογή του σωστού χρώματος φακών στα γυαλιά σας, επιτρέπει να λειτουργούν καλύτερα σε συγκεκριμένες καταστάσεις.

 

Κίτρινα γυαλιά ηλίου

Τα κίτρινα, χρυσά, πορτοκαλί και καφέ χρώματα γυαλιά ηλίου είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά να εμποδίσουν το μπλε φως. Το μπλε φως είναι το χρώμα στο φάσμα του φωτός που διασκορπίζεται και προκαλεί αίσθηση θολότητας. Ενώ οι κίτρινες αποχρώσεις μπορούν να κάνουν τον κόσμο να φαίνεται με διαφορετικό χρώμα, θα δείτε τις πιο ξεκάθαρες και λεπτομερείς μέσω αυτών.

Πράσινα γυαλιά ηλίου

Τα γυαλιά ηλίου με πράσινα χρώματα είναι καλύτερα για το φιλτράρισμα ενός μέρους του μπλε φωτός και τη μείωση της εμφάνισης της αντανάκλασης. Προσφέρουν επίσης την υψηλότερη αντίθεση και τη μέγιστη οπτική ευκρίνεια από οποιουδήποτε άλλου έγχρωμου φακού. Για το λόγο αυτό, τα πράσινα γυαλιά ηλίου είναι πολύ δημοφιλή.

Ροζ γυαλιά ηλίου

Οι ροζ και μωβ  αποχρώσεις προσφέρουν την καλύτερη αντίθεση των αντικειμένων σε πράσινο ή μπλε φόντο και αυτό τα κάνει ιδανικά γυαλιά ηλίου για κυνήγι ή θαλάσσιο σκι.

Τώρα που ξέρετε πώς λειτουργούν τα γυαλιά ηλίου, μπορείτε να επιλέξετε τα γυαλιά ηλίου σας πιο υπεύθυνα. Μάθετε τι να ψάξετε κατά την επιλογή των γυαλιών ηλίου σας. Δεν είναι κακή ιδέα να έχετε περισσότερα από ένα ζευγάρι όπου θα τα χρησιμοποιείτε σε διαφορετικές περιστάσεις. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν ξοδεύετε πολύ χρόνο σε εξωτερικούς χώρους για δραστηριότητές. Να είστε υπεύθυνοι για τα μάτια σας και να μάθετε να προστατεύετε την όρασή σας !!!

Στο Peacoxk.com θα βρείτε ανδρικά γυναικεία και παιδικά γυαλιά ηλίου σε διαφορετικούς χρωματισμούς. Θα βρείτε επίσης polarized  γυαλιά ηλίου όπου θα προστατεύσουν τα μάτια σας από τις αντανακλάσεις σε μοναδικές τιμές.